tisdag 29 oktober 2013

...that´s what love is

Var på konsert för några dagar sedan och hörde denna skönsjungande herre - David Phelps.
En fantastisk röst och många fina låtar. Tänk om man bara hade en bråkdel av den sångrösten, vad roligt det vore...
Den låt som fastnade mest hos mig och fick mig att få gåshud, är den som följer här nedan.
That´s what love is. Har lyssnat på den många gånger sedan dess.

Kärlek...så slitet ord. Men så beroende vi är av den. Precis som luft.
Vad är kärlek? Hur mycket betyder den för oss? Vad gör den med våra liv?
Den kan få oss att skratta, den kan få oss att gråta. Den kan få oss att lämna allt, den kan få oss att hålla fast hårt. Den kan få oss att ge allt vi kan och orkar, den kan få oss att öppet ta emot.
Den är värd att leva för, och den är värd att dö för.
Vad vore världen utan kärlek?

Kanske är det först när livet behandlar oss hårt, när relationer spricker eller när kärleken rycks ifrån en - som vi kan värdera den till sitt fulla värde, som det mirakel den är?
Tänker bl.a. på alla de som miste någon i tsunamin för några år sedan.
Erfarenheter som gör att livets verkliga mening sätts på sin spets. Får oss att förstå att det materiella runt ikring oss, prylar, pengar, status och makt egentligen betyder - ingenting. Ingenting utan kärlek.
Men när den finns i de relationer vi omger oss med, så tror jag också de materiella tingen får sin rätta plats och värde och kan vara till glädje.

Kärlek är inte alltid självklar och total. Den behöver vård och omsorg för att överleva och växa. Den kan bli starkare av stormar och den kan mogna med tiden. Vissa delar av livet kanske den t.o.m. mera är ett beslut, än varma känslor. Den kan få den mest frusna själ att tina upp och blomma ut till sitt absolut bästa. Den kan få hat att ge vika.
Den kan få det lilla barnet att växa till en trygg vuxen individ med tro på sig själv, likaväl som avsaknad av kärlek kan skapa ärr som består hela livet.

Ikväll lägger jag mig med en önskan om att få vakna varje morgon med lite mer fokus på vad som är det viktigaste i livet.
Att visa kärlek i de relationer och till de människor jag möter just den dagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar